ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Україні потрібні системні зміни в системі охорони здоров'я, - Богатирьова

Сьогодні населення не має доступу до якісної медичної допомоги.

Україні потрібні системні зміни в системі охорони здоров'я, - Богатирьова
Фото: Пресс-служба Президента Украины

Про це віце-прем'єр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила сьогодні на відкритті Всеукраїнської науково-практичної конференції Асоціації головних лікарів України в Чернівцях.

Робота конференції буде присвячена реформі системи охорони здоров'я. За словами Раїси Богатирьової, медичній реформі приділяють особливу увагу в програмі економічних реформ, яку Президент України оголосив на 2010-2014 роки. "Ми удосконалюємо механізм надання медичної допомоги, працюємо над підвищенням якості медичних послуг і поліпшенням доступу до них, - заявила Богатирьова. - Модернізується матеріально-технічна база".

Разом з тим, заявила міністр, сьогодні ще не вирішено проблему, сформульована Президентом 2010 року: принципи надання медичної допомоги такі, що не всі громадяни мають доступ до якісних медичних послуг. Якісна і доступна допомога населенню. "Для суттєвого підвищення якості медичних послуг необхідні системні та глибокі зміни в системі охорони здоров'я", - наголосила Раїса Василівна.

Міністр також зазначила, що якщо в якомусь регіоні виникають труднощі з упровадженням нового підходу надання медичної допомоги, "ми повинні оцінити ситуацію і запропонувати кроки, які прискорили б подальші зміни". За словами Богатирьової, та реформа, яку проводять сьогодні, суттєво відрізняється від спроб реформувати галузь у попередні 20 років незалежності: "Ніколи реформа не впроваджувалася так системно і наполегливо, як зараз. У минулі роки спроби реформувати галузь були невдалими через те, що їхні принципи були зав'язані на адміністративно-командному стилі управління. Сьогодні змінилися форми власності і система управління".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram