ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Держава обіцяє часткове фінансування перинатальних центрів, - Богатирьова

Розмір допомоги залежатиме від економічних досягнень.

Держава обіцяє часткове фінансування перинатальних центрів, - Богатирьова
Фото: obozrevatel.com

Держава братиме на себе частину зобов'язань із фінансування перинатальних центрів.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова.

"Думаю, самостійно буде складно надалі постійно підтримувати високий рівень роботи такого центру. Тому держава і цього року і, думаю, в наступні роки братиме на себе частину зобов'язань із фінансування. Без сумніву, не в повному обсязі, але найдорожче, що є в лікуванні, зокрема витратні матеріали, держава допомагатиме закуповувати. Все залежатиме від того, які матимемо економічні досягнення. Думаю, перинатальні центри матимуть постійну підтримку держави", - сказала Р. Богатирьова в суботу на брифінгу в Харкові після відвідин Обласної клінічної лікарні-Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, на базі якого створено регіональний перинатальний центр.

У рамках візиту до Харкова Р. Богатирьова відвідала Харківський художній музей, а також узяла участь в урочистій церемонії закриття IV Міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харківський бузок" і в урочистостях "Випускник року".

Нагадаємо, регіональний перинатальний центр у Харкові відкрито 2 березня в рамках національного проекту "Нове життя - нова якість охорони материнства і дитинства", який реалізують під патронатом Президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram