СЕС не виявила нітратів в овочах, які нині продають.
Про це повідомила лікар відділення гігієни харчування Київської міської санепідемстанції Вікторія Бєляєва на прес-конференції.
Експерт зазначила, що цього року СЕС уже відібрала понад 60 проб ранніх овочів (огірки, томати, капуста, кріп, перець) для того, щоби встановити там залишковий уміст нітратів.
"Результати такі: перевищення гранично допустимого рівня нітратів ми не виявили", - наголосила вона.
Своєю чергою, головний дієтолог Міністерства охорони здоров'я Олег Швець зазначив, що українці цілий рік вживають недостатньо овочів і фруктів.
За його словами, особливо це стосується весняно-зимового періоду. "У цей період купівельна спроможність українців доволі низька", - зазначив експерт.
На думку лікаря, ранні овочі та фрукти, які продають у супермаркетах і на ринках, не повинні викликати в українців серйозних побоювань. Оскільки, за словами О. Швеця, там існує надійна система контролю безпеки.
"Вміст шкідливих елементів
в таких овочах і фруктах завжди контролюють. За цим стежать відповідні служби", - запевнив він.