ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві виплачують матдопомогу до Дня Перемоги

У КМДА стверджують: фінансові результати і динаміка зростання економіки дозволяють столиці значно розширити базу соціальної допомоги малозабезпеченим киянам.

У Києві виплачують матдопомогу до Дня Перемоги
Фото: www.kmv.gov.ua

Відсьогодні столичні ветерани та жертви нацистських переслідувань почали отримувати адресну матеріальну допомогу до Дня Перемоги.

Згідно з розпорядженням голови КМДА Олександра Попова, допомогу отримають кияни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, які брали участь у героїчній обороні Києва а також мають статус "Учасника народного ополчення". Також допомогу від міста нададуть інвалідам війни, серед яких і учасникам воєнних конфліктів з числа малолітніх в'язнів концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання, учасникам бойових дій, колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів, гетто, інших місць примусового утримання.

Крім того, допомогу отримають вдови Героїв Радянського Союзу, члени родин загиблих військовослужбовців та дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни, учасників бойових дій, жертв нацистських переслідувань, учасників війни, яких за життя визнали інвалідами та учасниками війни. Зрештою, адресну матеріальну допомогу від міста отримають учасники війни, колишні в'язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового утримання.

Нагадаємо, що в рамках реалізації соціальної програми "Турбота. Назустріч киянам" 370 тисяч малозабезпечених мешканців столиці, пенсіонерів, інвалідів, багатодітних родин отримали від міста допомогу до Великодня. За словами глави КМДА Олександра Попова, у травні місто планує надати допомогу двічі - до Дня Перемоги та до Дня Києва. Раніше керівник міста сказав, що фінансові результати і динаміка зростання економіки дозволяють столиці значно розширити базу соціальної допомоги малозабезпеченим киянам.

"Своє завдання ми вбачаємо у максимально можливій підтримці соціально незахищених - інвалідів, багатодітних родин, пенсіонерів. У майбутньому робота щодо посилення соціального захисту киян продовжиться: ухвалені містом зміни до програми "Турбота" уможливлюють охоплення увагою міста сотні тисяч киян. Переконаний, що реалізувавши наші плани економічного розвитку міста, промисловості Києва, ми з часом значно розширимо можливості допомагати киянам. Мешканці столиці повинні бути впевнені: місто завжди піклується про них", - сказав Олександр Попов.

Для того, щоб гарантувати щорічне внесення до бюджету міста відповідної статті видатків, Олександр Попов ініціював винесення питання про обов'язкові виплати соціальної допомоги киянам на референдум. Підтримавши цей пункт, кияни таким чином зобов'яжуть депутатів Київради щорічно затверджувати в бюджеті фінансування соціальної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram