ГоловнаСуспільствоЖиття

Cправа Ткаченка живе і перемагає

Зі стрільби мікрофоном по заданій цілі – червоному килимку - почався ранок у депутатів, які поспішали на пленарне засідання Верховної Ради у п’ятницю. Там, на очах у здивованої охорони та парламентських водіїв, відбувся чемпіонат з метання мікрофонів імені Олександра Ткаченка, який провели близько 50 журналістів, скликаних Київською незалежною медіа-профспілкою. Першим імпровізована „зброя” дісталася бютівцю Андрію Шкілю. Загартований у вуличних акціях депутат розмахнувся добре, але не влучно. З аналогічним результатом фінішували завсідник депутатських „рукопашних” регіонал Владислав Лук’янов та скромний заступник голови секретаріату президента Ігор Попов.

Cправа Ткаченка живе і перемагає

Азартно прицілився по килимку Ярослав Кендзьор (НУНС):

-Це Ткаченку за те, що він свого часу мій мікрофон зламав! – пригрозив він. „Зброя”, пролетівши десять метрів, ударилася об гранітну стіну і дала першу тріщину.

-Кидати треба не далеко, але влучно попасти, - пояснював свою філософію перемоги інший „нунсівець” Володимир В’язівський. - Щоб кожен хуліган знав, як треба себе поводити!

Під здивованими поглядами журналістів він узяв портрет колеги-комуніста Олександра Ткаченка і натикав його мікрофоном у самісінький ніс.

-Це ж матеріальна цінність! Не хочу такого робити, – віднікувався Володимир Бондаренко (БЮТ), крутячи мікрофон у руках. - Не плутайте пана Ткаченка, який має свої погляди на життя, своє ставлення до людей, з усіма іншими депутатами. Я б ніколи собі такого не дозволив!


 Проте після журналістських наполягань, депутат погодився. Розмахнувся з криком: „Мустафа, тікай, бо уб’ю!..” Знову - мимо! Не кожен захищений недоторканістю і всілякими привілеями парламентарій наважився взяти участь у чемпіонаті.

-Уявіть, що ваша машина – це танк, а мікрофон – граната, - заохочували журналісти „регіонала” Олександра Кузьмука. Проте генерал та екс-міністр оборони на провокації не піддався - поїхав геть, хутенько піднявши тоноване скло чорної „Ауді”.

-Вас вчили кидати гранату?! Ну то спробуйте жбурнути мікрофон! – спонукав Кирила Куликова, колишнього керівника бюро Інтерполу в Україні, Саша Челенко з „Сегодня”.

-Не кину, - не зрозумівши гумору, відрубав той, потиснув руку і розчинився в дверях Ради.

-Треба метнути мікрофон? У кого?! – з ентузіазмом поставився до пропозиції Богдан Губський (БЮТ). Але коли розібрався, що до чого, відмовився зіславшись „на інші ідеологічні погляди” з комуністами.

"Самооборонець” Тарас Стецьків взагалі втік від камер – від гріха подалі: „ Потім ви мене звинуватите, що я схожий на Ткаченка!”. Єдиним і беззаперечним лідером у змаганні вийшов його колега по „групі Луценка” Володимир Ар’єв – далася в знаки не так військова підготовка (від армії він „закосив”), як десять років журналістської робити з цим самим телеприладом.

-Ну давай – по ворогах преси! – крикнув хтось із журналістів, і мікрофон приземлився точно на килимку.

Під аплодисменти постраждала журналістка СТБ Ольга Червакова вручила влучному метальнику спеціальний приз – той самий портрет Ткаченка в синій рамочці. Чим неабияк засмутила переможця. - Не хочу мати портрет людини, яка зневажає свободу слова – подаруйте йому! - пробурмотів Володя, намагаючись запхнути нагороду у смітник на вході в Раду.

Друге місце не змогли посісти ні Андрій Парубій (НУНС), ні Олена Бондаренко (ПР), якій спочатку було дуже шкода жбурляти мікрофон, знайомий по роботі на телебаченні. Після їхніх ударів надбиті пристрої розлетілися на друзки і вже не годилися навіть на муляжі.



- Якщо в декого з депутатів сверблять руки пожбурляти мікрофон, нехай вони краще зроблять це таким чином, ніж в кулуарах парламенту, де журналісти виконують свою роботу, – підбила підсумки Ольга Червакова.

Чемпіонат закінчився збором скалок і згортанням килимка, хоча журналісти всерйоз обговорювали пропозицію Парубія зробити змагання постійними – з проведенням для депутатів спеціальних курсів з метання мікрофонів під керівництвом Адама Мартинюка. Звичайно, за тренерства Олександра Ткаченка. Сам винуватець події у день на роботу пробирався якимсь іншим шляхом. Хоча зустріч зі знімальною групою СТБ
на нього ще чекає - на днях матеріали справи про перешкоджання журналістській діяльності міліція передала до прокуратури Печерського району міста Києва.



Всі фото: "Лівий берег"

Михайлина СкорикМихайлина Скорик, журналістка
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram