ГоловнаПраво

Генпрокурор Костін звільнив свого заступника Вербицького з органів прокуратури

Дмитро Вербицький написав заяву на звільнення з органів прокуратури.

Генпрокурор Костін звільнив свого заступника Вербицького з органів прокуратури
Андрій Костін, Генеральний прокурор України
Фото: Олександр Ратушняк

Генпрокурор Андрій Костін розповів “Суспільному”, що звільнив свого заступника Дмитра Вербицького.

Звільнення Вербицького відбулось після завершення службового розслідування щодо нього. 

“Щодо службового розслідування, яке було розпочато – воно завершено. І всі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування, були спрямовані до НАБУ, відповідно до запиту детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького”, – повідомив Костін.

Сьогодні, 8 жовтня, Дмитро Вербицький написав заяву на звільнення з органів прокуратури, і Костін її підписав.

  • У травні цього року "Схеми" повідомляли про те, що заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький мешкає в будинку в елітному київському котеджному містечку "Коник", придбаному його племінником за понад 2 млн гривень, тобто в шість разів дешевше ринкової ціни.

  • Журналісти також звернули увагу, що Офіс генпрокурора, де працює Вербицький, здійснює процесуальне керівництво в розслідуванні Державного бюро розслідувань проти "Коника" щодо незаконного відчуження земельних ділянок, які перебували в комунальній власності Києва.

  • У другому розслідуванні "Схеми" розповіли про дівчину Вербицького Христину Ільницьку, яка у 2024 стала власницею нового Porsche і 3-поверхового котеджу в тому ж "Конику", загальна вартість яких складає щонайменше 52 мільйони гривень – хоча її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття, склав трохи більше ніж 360 тисяч гривень. 

  • У червні Національне антикорупційне бюро розпочало кримінальне провадження щодо можливого незаконного збагачення заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького. 

  • А через декілька днів генеральний прокурор Андрій Костін наказав перекласти виконання обов’язків свого заступника Дмитра Вербицького на інших заступників. 

  • Заступник Генерального прокурора Дмитро Вербицький, який фігурував у журналістських розслідуваннях, пішов із посади 1 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram