ГоловнаПраво

18-річному підозрюваному у вбивстві Фаріон продовжили запобіжний захід

Підозрюваного залишили під вартою без права внесення застави.

18-річному підозрюваному у вбивстві Фаріон продовжили запобіжний захід
Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон залишили під вартою
Фото: Львівська облпрокуратура

Під вартою залишили 18-річного мешканця м. Дніпра, якого підозрюють в умисному вбивстві громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура.

"За принципової позиції Львівської обласної прокуратури Львівським апеляційним судом залишено під вартою 18-річного мешканця м. Дніпра, який підозрюється в умисному вбивстві громадської діячки, народної депутатки України VII скликання Ірини Фаріон (ч. 1 ст. 115 КК України)", – повідомили у прокуратурі. 

Раніше Галицький районний суд м. Львова продовжив підозрюваному В'ячеславу Зінченку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Саме на такому запобіжному заході наполягали прокурори. 

Захисник підозрюваного подав апеляційну скаргу на цю ухвалу слідчого судді та просив її скасувати і обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. 

Проте суд відмовив у задоволені апеляційної скарги адвоката та залишив у силі обраний раніше запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Перед цим йому подовжили запобіжний захід і продовжили розслідування на шість місяців.

Ірину Фаріон було вбито 19 липня, ймовірного виконавця замаху затримали у Дніпрі вже за тиждень.

В'ячеслав Зінченко заперечив свою провину. Йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці без права внести заставу. 

Слідство розглядає кілька мотивів вбивства, зокрема громадська та політична діяльність Фаріон і особиста неприязнь. Також слідчі не виключають у вбивстві "російський слід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram