ГоловнаПраво

Чотирьох підозрюваних у підриві та пограбуванні авто "Укрпошти" на Полтавщині відправили під суд

Торік у липні зловмисники підірвали авто і викрали з нього 2,7 млн гривень. Двоє осіб отримали тілесні ушкодження.

Чотирьох підозрюваних у підриві та пограбуванні авто "Укрпошти" на Полтавщині відправили під суд
Фото: pl.npu.gov.ua

Полтавська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора та трьох учасників озброєної банди за фактом розбійного нападу на автомобіль "Укрпошти" в липні 2020 року.

Про це інформує пресслужба Офісу генерального прокурора.

Вони обвинувачуються в організації та участі в озброєній банді; закінченому замаху на умисне вбивство, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; розбої, спрямованому на заволодіння майном в особливо великих розмірах; придбанні, носінні, зберіганні та передачі вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу; незаконному виготовленні вибухового пристрою та у заволодінні вогнепальною зброєю і бойовими припасами (ст. 257; ч. 2 ст. 15, п. п.1, 6, 12 ч. 2 ст. 115; ч. 4 ст. 187; ч. 3 ст. 262, ч. 1 ст. 263; ч. 3 ст. 263-1 КК України).

За даними слідства, житель м. Лубни, працюючи листоношею із супроводження пошти в Полтавській дирекції АТ "Укрпошта" та володіючи інформацією про маршрути службових автомобілів, в яких перевозили кошти для виплати пенсій, з метою заволодіння грошима залучив до скоєння розбійного нападу трьох знайомих.

"Діючи за заздалегідь розробленим планом, організатор попередньо заклав у кабіну автомобіля саморобний вибуховий пристрій, який за допомогою електродетонатора учасники банди привели в дію під час руху автомобіля між селами Тишки та Ждани Лубенського району 7 липня 2020 року", - йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху двоє працівників "Укрпошти" отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. У подальшому, погрожуючи потерпілим пістолетом, нападники заволоділи майже 2 млн 700 тис грн, табельною зброєю - пістолетом "Макарова" і патронами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram