ГоловнаПолітика

Треба було займатися комунікаціями, а ніхто не хотів: Умєров пояснив появу Кирила Тимошенка в міністерстві оборони

Неназвані міністром спеціалісти запевнили його, що тепер комунікація в МО покращилася. 

Треба було займатися комунікаціями, а ніхто не хотів: Умєров пояснив появу Кирила Тимошенка в міністерстві оборони
Фото: скрин відео

У міністерстві оборони України ніхто не хотів працювати з комунікаціями, а потреба така була. Міністерство хотіло, щоб всі комунікації Сил оборони мали one voice policy. Для цього довго шукали людину, але всі відмовлялися. Так в міністерство оборони потрапив Кирило Тимошенко.

Про це в інтерв'ю LB.ua розповів міністр оборони Рустем Умєров. Повний текст читайте незабаром.

"Колеги сказали, що є крутий фахівець. Я запитав антикорупціонерів, чи професіонал він. Сказали: так. Чи є до нього питання? Чи знав я, що мене критикуватимуть за це рішення? Так. Я сфокусувався на цілі, яка потрібна моїй країні, не мені особисто", – сказав міністр.

На зауваження про те, що Тимошенка з попередньої роботи в Офісі президента звільнили зі скандалом, міністр оборони відповів: "Я дуже чітко сфокусований на цілі. Мені потрібно було відбудувати своє. Якщо я буду усіх тільки в білому пальто (в команду, — С.К.) запрошувати… Я шапочно його знав. Прийшов, кажу: «Кириле, ось які цілі, ти зможеш зі свого боку взяти цю висоту?». Він сказав: «Так». Окей, тоді твоя вертикаль така-то. Чи знав я, що мене критикуватимуть за це рішення? Так. Я сфокусувався на цілі, яка потрібна моїй країні, не мені особисто", – запевнив Умєров.

За його словами, "інші професіонали" сказали, що комунікація в міністерстві тепер покращилася.

Стосовно призначення Тимошенка мали зауваження міжнародні партнери. За словами Умєрова, він говорив про це з дипломатами, і сказав, що якщо стосовно нього є якісь запитання, то він передасть їх правоохоронцям.

"Я в Кирила запитував, чи є до нього якісь питання з боку правоохоронних чи антикорупційних органів, щоб він проконсультувався з юристом абощо. Коли я його брав на роботу, він сказав, що у НАЗК до нього жодних питань немає. Знаєте, знищити репутацію сьогодні можуть не тільки органи, але й, скажімо, фейсбук, інстаграм, твіттер", – вважає міністр.

Умєров заперечив, що Тимошенко займається в міністерстві не лише комунікаціями, а й фортифікаціями. За словами міністра, він попросив Тимошенка не робити цього, поки він до нього не звернеться. Також міністр сказав, що отримав від Тимошенка запевнення в відсутності спілкування з Юрієм Голиком (ідеолог "Великого будівництва", фігурант корупційної справи).

  • У березні з'ясувалося, що Кирило Тимошенко став радником з питань медіа в Міноборони. Він був звільнений з посади заступника голови Офісу президента в січні 2023. 
  • Інформація про підготовку звільнення Тимошенка лунала вже декілька днів, але сам він у спілкуванні з LB.ua обговорення відставки з ним не підтверджував. За день до указу співрозмовники редакції підтвердили, що питання зі звільненням Тимошенка усе ж вирішено. 
  • За час повномасштабного вторгнення фігурував у декількох скандалах. Спершу журналісти Bihus.info опублікували розслідування про те, що Тимошенко користується службовим авто Chevrolet Tahoe. Ця машина була передана як гуманітарна допомога американською компанією General Motors. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram