ГоловнаПолітика

Під ознаки закону про олігархів підпадають 86 осіб, – Данілов

Хто саме – він не озвучив. 

Під ознаки закону про олігархів підпадають 86 осіб, – Данілов
Фото: Макс Требухов

Під визначення ознак закону "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" нині підпадають близько 86 осіб.

Про це секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов повідомив на нараді щодо стану виконання цього законодавчого акту, йдеться в фейсбуці РНБО. 

"Учасники наради обговорили інформацію щодо основних етапів формування та ведення Реєстру, а також проблемні питання реалізації згаданого Закону. О. Данілов акцентував на важливості посилення міжвідомчої співпраці для підвищення ефективності його виконання", – зазначили в повідомленні.

За результатами наради дано низку протокольних доручень Кабінетові Міністрів України, Антимонопольному комітетові України, Службі безпеки України та Національному банкові України.

Участь у нараді взяли прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, перший віцепрем’єр-міністр України Юлія Свириденко, міністр юстиції України Денис Малюська, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, голова Антимонопольного комітету України Ольга Піщанська, т.в.о. голови Служби безпеки України Василь Малюк, посадові особи Апарату РНБО України.

12 липня Данілов повідомив, що в Україні вже готовий Реєстр олігархів, але поки що не було жодного рішення влади, щоб когось у нього вносити. Продовжується збір документів та іншої інформації щодо кожного кандидата в реєстр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram