ГоловнаПолітика

​Угорщина не заперечує проти транзиту зброї до України своєю територію, − МЗС країни

Проте Угорщина не постачатиме Україні власне озброєння.

​Угорщина не заперечує проти транзиту зброї до України своєю територію, − МЗС країни
Фото: city-adm.lviv.ua

Заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр заявив про те, що Угорщина готова пропускати через свою територію усю допомогу, яку надають інші країни Україні, зокрема і військову.

Про це угорський високопосадовець заявив під час зустрічі з мером Львова Андрієм Садовим, повідомляє Львівська міська рада.

Левенте Мадяр запевнив, що треті країни можуть користуватися територією Угорщини для постачання зброї в Україну.

“Ми вражені подіями, які тут відбуваються, ми дійсно співчуваємо вам. За останні 200 років ми з Росією воювали тричі. Ці війни були не на життя, а на смерть. На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке протистояння цій величезній східній державі”, − сказав Мадяр.

Він додав, що сама Угорщина не постачатиме своєї зброї, це − стратегічна позиція. Однак треті країни можуть користуватися територією країни.

Окрім цього, Угорщина готова прийняти українських дітей у свої санаторії та табори. Також угорська делегація запропонувала допомогти в лікуванні цивільних та військових у своїх медзакладах, а також запевнила в готовності надати 1 000 стипендій для українців у своїх університетах.

Нагадаємо, Угорщина була категорично проти постачання західної зброї Україні через свою територію, щоб не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram