ГоловнаПолітика

Питання російської загрози потрібно актуалізувати в рамках ООН, - Рудик

Також, вважає депутатка, важливо провести роз'яснювальну роботу серед населення.

Питання російської загрози потрібно актуалізувати в рамках ООН, - Рудик

Міжнародні ЗМІ знову пишуть про російську загрозу для України, скупчення російських військ на кордонах і можливість ескалації агресії у січні. В Казахстані російські військові і так званий контингент ОДКБ проводять «миротворчу» операцію. Ці події є геополітичними і точно вплинуть на Україну. Тим часом, наша влада мовчить. Про це заявила лідерка партії «Голос», народна депутатка Кіра Рудик.

Причини протестів в Казахстані можна аналізувати довго, але стратегічно не виключено, що після акцій ОДКБ там Росія просуватиме ідею участі контингенту в миротворчій місії на Донбасі. Такі сценарії цілком реальні. Так зване Різдвяне перемир‘я не працює. Бойовики обстрілюють сили ООС”, - заявила Кіра Рудик.

При цьому влада, за її словами, не робить жодних заяв з цього приводу. І точно не від впевненості, що у них все “під контролем”.

“Погані новини негативно впливають на рейтинги. І шоу про війну не “зайде” телеглядачам, бо війна всім набридла, простіше зробити вигляд, що її немає. Мислити ж стратегічно на кілька кроків вперед, аналізувати та прогнозувати загрози на Банковій не вміють зовсім”, — наголосила Кіра Рудик.

В ситуації, що склалась, важливо організувати збори резервістів. Зібрати РНБО і оперативно вирішити питання з постачанням боєприпасів для армії. Актуалізувати питання російської загрози в рамках ООН, переконана лідерка “Голосу”.

“Також важливо провести роз'яснювальну роботу серед населення на випадок агресії Росії в регіонах України. Це лише кілька речей, які потрібно робити вже давно. Для того, щоб убезпечити і захистити українських громадян. Проте це вкрай складно для Банкової”, — підкреслила Кіра Рудик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram