ГоловнаПолітика

Оксана Продан пропонує вилучити із законопроєкту 5600 пункти про податки на нерухомість та землю

За її словами, ухвалення законопроєкту негативно вплине на добробут і фінансовий стан багатьох українських родин. 

Оксана Продан пропонує вилучити із законопроєкту 5600 пункти про податки на нерухомість та землю
Оксана Продан
Фото: klichko.org

"УДАР Віталія Кличка" вимагає виключити із законопроєкту 5600 всі положення, що посилюють податковий тиск на малий і середній бізнес та надають додаткові повноваження податковим органам. Про це заявила народний депутат VII та VIII скликань, представниця "УДАРу" Оксана Продан, повідомляє офіційний сайт партії

За її словами, ухвалення законопроєкту №5600 негативно вплине на добробут і фінансовий стан багатьох українських родин, призведе до зубожіння середнього класу в Україні.

«Президентська монобільшість вчергове намагається без обговорення та всупереч інтересам українського суспільства ухвалити фіскальний проєкт, зараз  це №5600.  Прийняття цього проєкту призведе до збільшення корупції та подальшого росту цін як на споживчі товари, так і на нерухомість. Цей проєкт, який в команді Зеленського гучно називають «антиолігархічним», насправді спрямований не проти олігархів, а проти того достойного життя всіх громадян України», – зазначає Оксана Продан.

За її словами, обкладання ПДВ угод купівлі-продажу нерухомості та підвищення ПДФО на угоди з продажу квартир, запровадження мінімального податкового зобов’язання для фермерів та розширення бази оподаткування їхнього доходу, надання податківцям права без рішення суду брати в заставу майно платників податку, які оскаржують донараховані суми, – все це буде оплачено не олігархами, а всіма споживачами, молодими сім’ями та пенсіонерами.

«УДАР Віталія Кличка» пропонує владі відмовитися від політики посилення фіскального тиску на малий бізнес і перейти до рішень, які дозволять бізнесу бути незалежним від влади: захистити право власності, встановити прозоре адміністрування податків, забезпечити  ефективне обмеження монополій, спростити та уніфікувати дозвільну систему завершити судову реформу, – заявила Продан. – Влада, яка дбає про добробут громадян України та розвиток економіки, повинна не вигадувати «податки на повітря», необмежено посилюючи фіскальний тиск та збільшуючи ціни, а створювати комфортні умови для бізнесу та максимально забезпечувати умови для створення робочих місць».

Як повідомлялося, 7 вересня відкрилася шоста сесія Верховної Ради IX скликання. Розгляд законопроєкту №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» має розпочатися найближчими тижнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram