ГоловнаПолітика

Апеляційний суд залишив у силі домашній арешт Медведчука

Раніше Печерський райсуд продовжив домашній арешт Медведчуку до 7 вересня.

Апеляційний суд залишив у силі домашній арешт Медведчука
Фото: Lb.ua

Київський апеляційний суд залишив у силі домашній арешт народного депутата від фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука.

Відповідну ухвалу суд виніс у п'ятницю, відмовивши в задоволенні апеляції захисту, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше, 9 липня, Печерський районний суд продовжив домашній арешт Медведчуку до 7 вересня. Медведчук подав апеляцію на це рішення.

Нагадаємо, народним депутатам ОПЗЖ Вікторові Медведчуку і Тарасові Козаку 11 травня було повідомлено про підозру в державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів в окупованому РФ Криму. За словами генпрокурорки Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором.

За даними слідства, у 2015 році Медведчук вступив у попередню змову з чиновником уряду РФ для видобутку корисних копалин на шельфі Чорного моря (морська економічна зона України, тимчасово окупована РФ). Ще один епізод кримінального провадження стосується передачі спеціальним службам РФ відомостей, що містять державну таємницю. Третій епізод незаконної діяльності – проведення підривної діяльності проти України, зокрема в контексті розробки антиукраїнського проєкту "Промінь".

Медведчук 12 травня прибув в Офіс генерального прокурора, ознайомився з копією висуненої йому підозри і заявив, що переховуватися від слідства не має наміру, а підозри є політично мотивованими. Наразі він перебуває під домашнім арештом.

Козак, за даними правоохоронних органів, перебуває в РФ. Водночас, за інформацією Медведчука, Козак перебуває на території Білорусі, де проходить лікування. Козака оголошено в розшук, є рішення суду на його затримання для обрання запобіжного заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram