ГоловнаПолітика

У "Київавтодор" прийшли з обшуками у справі про закупівлю техніки (оновлено)

Обшуки проводять і в приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА.

У "Київавтодор" прийшли з обшуками у справі про закупівлю техніки (оновлено)
Фото: dbr.gov.ua

У Департаменті транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та КК "Київавтодор" в четвер, 8 липня, знову відбулися обшуки.

Про це інформує Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

"Сьогодні, 8 липня, у приміщеннях Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та Комунальної корпорації «Київавтодор» слідчі Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокурора Офісу Генеральної прокуратури проводять обшуки", - сказано в повідомленні.

Обшуки проводяться на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва в рамках кримінального провадження щодо закупівлі техніки КК «Київавтодор».

"Департамент та комунальна корпорація, у межах та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України, надали всі документи, необхідні для всебічного й повного розслідування. Справа, яку розслідують у ДБР, стосується закупівлі техніки для КК «Київавтодор». Зокрема, машин для внесення рідких хлоридів. Їх закупівлі були виконані за процедурою офіційних публічних закупівель", - заявили у департаменті.

Оновлення. Через кілька годин після заяви Київської міської державної адміністрації ДБР та СБУ повідомили власну версію про те, з чим пов'язані обшуки.

"Встановлено, що посадові особи закупили за завищеними цінами вантажні та спеціалізовані автомобілі для будівництва доріг. У результаті оборудки було привласнено понад 110 млн гривень бюджетних коштів", - сказано на сайті Бюро.

Водночас Служба безпеки України повідомила, що у жовтні-листопаді 2020 року "Київавтодор" придбав всесезонні машини для літнього та зимового утримання доріг. За результатами проведених тендерів компанія уклала договори з підпорядкованою їй комерційною структурою. Предметом договору були 24 дорожні комбіновані машини на загальну суму 141 млн грн.

За попередніми оцінками, закупівлю здійснено за значно завищеними цінами. Лише цією закупівлею "Київавтодор" завдав збитки столичному бюджету на більше ніж 20 млн грн, вважають в СБУ.

Обшуки організували, щоб знайти докази протиправної діяльності.

Поки що нікому не повідомили про підозру, але справа розслідується за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою), що передбачає позбавлення волі на строк до 6 років.

Нагадаємо, 17 червня в "Київавтодорі" влаштували обшуки через ремонт Борщагівського шляхопроводу. Справа стосується несплати податків на 30 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram