ГоловнаПолітика

Депутатів "Слуги народу" опитають щодо виключення Шевченка та призначення очільника Міненерго

Голосування відбуватиметься в партійному додатку.

Депутатів "Слуги народу" опитають щодо виключення Шевченка та призначення очільника Міненерго
Фото: facebook/Слуга Народу

Фракція "Слуга народу" ухвалила рішення провести внутрішнє опитування в чаті депутатів щодо виключення депутата Євгенія Шевченка та призначення очільника Міненерго.

Про це повідомили джерела LB.ua у фракції.

“Буде голосування в додатку, який у нас створено було декілька місяців тому”, - сказав один із співрозмовників.

За словами джерел, голосування стосуватиметься кандидатури на посаду Міністра енергетики, а також щодо виключення з фракції нардепа Шевченка. При цьому спочатку буде проведене сигнальне голосування.

Раніше, 20 квітня депутат Шевченко приїхав у Мінськ на зустріч до Лукашенка, попри те що Україна не визнає його президентські повноваження. При цьому депутат заявив Лукашенкові, що більше третини українців хотіли б бачити його своїм президентом.

У "Слузі народу" заявили, що вимагатимуть від нардепа пояснень. А вже сьогодні Євгеній Шевченко сам попросив виключити його з фракції.

За словами джерел, дата голосування ще точно не визначена.

“Ще немає дати. Це залежить від голосування у фракції”, - сказав співрозмовник у фракції, додавши, що сьогодні на засіданні були присутні менше 200 депутатів.

Нагадаємо, основним кандидатом на посаду міністра енергетики України станом на сьогодні є нинішній віцепрезидент "Енергоатому" Герман Галущенко.

Разом з цим в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко заявив, що продовжує виконувати свої обов'язки та готується до нового відрядження у складі офіційної української делегації.

Джерела LB.ua у владних колах повідомили, що Вітренко вже написав заяву на звільнення і зробив це раніше, ніж відбувся візит до Катару. Однак рішення щодо звільнення Вітренка, за словами джерел, може бути ухвалено лише після визначення альтернативного кандидата на пост керівника міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram