ГоловнаПолітика

Міським головою Ужгорода залишається Богдан Андріїв

Богдан Андріїв отримав підтримку 52,84% виборців, його конкурент по другому туру Віктор Щадей набирає 47,16% голосів.

Міським головою Ужгорода залишається Богдан Андріїв
Богдан Андріїв та Віктор Щадей (справа)
Фото: suspilne.media

Чинний мер Ужгорода Богдан Андрїїв перемагає у другому турі виборів міського голови з результатом 52,84%. Його конкурент по другому туру Віктор Щадей набирає 47,16% голосів.

Про це у Telegram повідомляє шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

За даними штабу Андріїва, за нього проголосували 12 393 людей. За даними штабу його конкурента по виборах Віктора Щадея цей результат навіть вищий 12 894 людей.

Разом з тим, за підрахунками штабу Щадея він отримав підтримку 11 510 людей, тоді як штаб Андріїва дає менший результат - 10 961 голоси.

Зазначається, що явка у другому турі виборів мера Ужгорода склала близько 23%.

Богдан Євстафійович Андріїв обіймає посаду міського голови Ужгорода з 16 листопада 2015 року. Тоді суб’єктом висування Богдана Андріїва була партія "Відродження".

У 2019 році він балотувався у народні депутати від політсили "Опозиційний блок" та займав сьому позицію у списку.

На посаду міського голови Ужгорода в першому турі претендували два однофамільці Андріїва, вони набрали по кількасот голосів.

Віктор Щадей - депутат Ужгородської міської ради, в 2014 році був в.о. мера Ужгорода після висловлення недовіри меру Погорєлову. У 2014 балотувався до парламенту, але програв іншому мажоритарнику. Через тиждень після виборів Щадея зняли з посади в.о. міського голови та повернули Погорєлова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram