ГоловнаПолітика

Кулеба пропонує "залишити в минулому" втручання Угорщини в українські вибори

Глава МЗС бажає повернутися до предметної розмови з Угорщиною, коли емоції вщухнуть.

Кулеба пропонує "залишити в минулому" втручання Угорщини в українські вибори
Фото: надано Дмитром Кулебою

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба вважає, що потрібно залишити в минулому інцидент з втручання Угорщини у місцеві вибори в Україні.

Про це він заявив на брифінгу.

"Угорщина зробила свій крок, ми зробили крок у відповідь. Ми діяли жорстко, тому що йдеться про принципове питання. Я сподіваюся, що цей епізод залишиться в минулому, емоції вщухнуть, і ми повернемося з угорськими партнерами до предметної розмови щодо усіх питань порядку денного, яких багато між Україною та Угорщиною", - сказав глава МЗС.

Кулеба також підкреслив, що двом угорським високопосадовцям заборонений в’їзд в Україну через втручання у виборчий процес.

"Я за конструктив, за позитив, але якщо хтось з партнерів перетинає червону лінію, він одразу отримуватиме від нас дуже сильного копняка, який виштовхає його назад за червону лінію", - додав Кулеба.

Нагадаємо, 26 жовтня Україна заборонила в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час проведення в країні місцевих виборів. Один з них - це державний секретар канцелярії прем'єр-міністра.

25 жовтня, у день місцевих виборів в Україні, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто закликав угорців Закарпаття підтримати на місцевих виборах політичну силу КМКС "Партія угорців України".

Після цього МЗС запросило посла Угорщини та вручило йому ноту протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram