ГоловнаПолітика

Нардеп показав, як виглядатиме бюлетень для голосування на місцевих виборах

Із кількох кандидатів від партії можна буде вибрати конкретного.

Нардеп показав, як виглядатиме бюлетень для голосування на місцевих виборах
Фото: Николай Лазаренко

Депутат від "Слуги народу" Дмитро Гурін показав, як буде виглядати новий бюлетень для голосування на місцевих виборах.

"Затверджено нову форму виборчого бюлетеня на місцевих виборах - і він тепер буде виглядати прям як в країні першого світу", - написав він у фейсбуці.

Нардеп зазначив, що на місцевих виборах восени діятиме нова система виборів за відкритими списками.

"У кожному округу від партії балотується кілька кандидатів, і ви можете вибрати конкретного кандидата від партії (права частина бюлетеня). Обрана комітетом форма бюлетеня допоможе виборцеві легко зорієнтуватися в новій системі і вибрати кандидата, якому він довіряє - і мінімізує можливі помилки", - підкреслив Гурін.

Фото: facebook.com/mitya.gurin

Нагадаємо, раніше профільний комітет Ради рекомендував увести партійну систему на місцевих виборах для населених пунктів від 10 тис. населення.

У травні ЦВК дозволила голосувати на місцевих виборах за місцем проживання, а не реєстрації. Голосування відбудеться 25 жовтня.

19 грудня 2019 року Рада прийняла Виборчий кодекс, кардинально змінивши правила гри: депутати відмовилися від змішаної виборчої системи, яка передбачала мажоритарку на парламентських виборах, і погодилися на пропорційну - з відкритими виборчими списками. Однак уже тоді в партії влади визнавали, що Кодекс приймали поспіхом і в нього потрібно вносити зміни. Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Як "Слуга народу" пише правила місцевих виборів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram