ГоловнаПолітика

Комісія Мінрегіону розподілила 300 млн грн субвенції

Пропозиції подаються народними депутатами.

Комісія Мінрегіону розподілила 300 млн грн субвенції
Фото: minregion.gov.ua

Комісія міністра розвитку громад і територій України та Всеукраїнської асоціації громад на засіданні 1 липня схвалила узгоджені пропозиції від народних депутатів та обласних державних адміністрацій щодо розподілу близько 300 млн гривень субвенції на фінансування близько 200 проєктів. Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

Глава Мінрегіону Олексій Чернишов водночас зазначив, що державним бюджетом на 2020 рік передбачена субвенція обсягом 1,7 млрд гривень. Пропозиції щодо її розподілу подаються народними депутатами України, обласними та Київською міською адміністраціями. На минулому засіданні комісії були розглянуті та схвалені пропозиції щодо розподілу 1,4 млрд гривень між близько 1000 проєктами та заходами.

"Загалом комісією з розподілу субвенції на соцекономрозвиток окремих територій вже схвалено близько 1200 проєктів, реалізація яких позитивно вплине на розвиток регіонів, а це, нагадаю - один з головних пріоритетів діяльності Мінрегіону", - повідомив Олексій Чернишов.

Згідно з Порядком і умовами, 80% субвенції розподіляються між регіонами, відповідно до чисельності населення. Пропозиції щодо розподілу субвенції подаються на розгляд народними депутатами України, обласними та Київської міської державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram