ГоловнаПолітика

"Рейтинг": "Слугу народу" підтримують 29,3%, до парламенту пройшли б чотири партії

"Голос" 5% бар'єр не долає.

"Рейтинг": "Слугу народу" підтримують 29,3%, до парламенту пройшли б чотири партії
Фото: LB.ua

Якби парламентські вибори відбулися найближчим часом, за партію "Слуга народу" проголосували б 29,3% опитаних Соціологічною групою "Рейтинг". Усього до Верховної Ради пройшли б чотири партії.

Такі результати електоральних симпатій серед тих, хто визначився з вибором і пішов би голосувати, опублікували на сайті "Рейтингу".

За ОПЗЖ віддали б голос 15,3%, за "Європейську солідарність" – 13,6%, за "Батьківщину" – 10,7%.

Партія "Сила й честь" і партія Шарія не подолали б необхідний поки 5% бар'єр, але набрали б по 3,7%. За РПЛ готові проголосувати 3,5%, за "Голос" – усього 3%. За "Свободу" готові голосувати 2,5%, за "Українську стратегію Гройсмана" – 2,2. Ще близько 20% опитаних не визначилися з вибором.

Фото: ratinggroup.ua

Також результати опитування показали, що 34,6% тих, хто визначився з кандидатом і пішов би на вибори, голосував би за президента Володимира Зеленського. 11,4% підтримали б Петра Порошенка,11,2% – Юрія Бойка, 7,2% – Юлію Тимошенко, 6,7% – Ігоря Смешка. Підтримка інших кандидатів не перевищує 4%, ще близько 15% опитаних не визначилися з вибором.

В опитуванні брали участь українці у віці від 18 років у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій. Усього брали участь 2000 осіб. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше як 2,2%. Терміни проведення: 24–28 червня 2020.

Нагадаємо, що згідно із даними опитування Центру Разумкова, 35% українців, які вже визначилися з кандидатом і пішли б на вибори, у першому турі голосували б за Володимира Зеленського. 20% віддали б голос за співголову фракції ОПЗЖ Юрія Бойка і 16% – за співголову фракції "Європейська солідарність" Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram