ГоловнаПолітика

Міноборони введе електронні військові квитки в першій половині 2020 року

Міністерство має намір упровадити цілу низку напрямків електронного документообігу.

Міноборони введе електронні військові квитки в першій половині 2020 року
Андрей Загороднюк
Фото: Макс Левин

У першому півріччі 2020 року Міноборони запустить електронні військові квитки в тестовому режимі. Про це повідомив міністр оборони Андрій Загороднюк в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"У першому півріччі у нас уже будуть перші електронні військові квитки як тестові. Хоча їх поширення займе якийсь час. Може, ще рік. Але офіційно це запрацює вже в цьому півріччі", - розповів міністр.

За його словами, презентація проєкту відбудеться вже в лютому, сам електронний військовий квиток буде у двох варіантах: і в смартфоні, і у вигляді карти зі штрих-кодом, якій буде відповідати запис в електронній системі.

Окрім того, в Міністерстві оборони повідомили про боротьбу з бюрократією за допомогою автоматизації процесів. Цей проєкт має кодову назву "Пласт".

"Цього року він уже буде. Уже зараз ми з ним працюємо. У тестовому режимі буде наприкінці першого кварталу. І в першому півріччі вже запрацює. Це перехід на безпаперову форму. У нас узагалі ціла низка напрямків саме електронного документообігу. Цей проєкт стоїть усередині", - розповів Загороднюк.

Також міністр повідомив про плани оцифрувати весь військовий облік, зазначивши, що для цього вже в першому кварталі 2020 року закуплено техніку у військкомати.

Нагадаємо, перша програма держави в смартфоні "Дія" запущена 11 грудня 2019 року. З її допомогою можна в електронному вигляді використовувати водійські права і техпаспорт.

Крім того, електронні водійські права дозволили використовувати для посвідчення особи в поїздах, а також на внутрішніх авіарейсах. Послугу запущено наразі задля експерименту.

5 лютого МВС і Державна міграційна служба презентували сервіс онлайн-замовлення заміни загублених водійських прав через електронний кабінет водія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram