ГоловнаПолітика

Заступник Рябошапки назвав терміни атестації в обласних прокуратурах

Чумак упевнений, що "до кінця травня місяця" впораються.

Заступник Рябошапки назвав терміни атестації в обласних прокуратурах
Фото: Lb.ua

Атестація в обласних прокуратурах відбудеться в березні-травні 2020 року.

Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" сказав заступник генерального прокурора Віктор Чумак.

"З 1 березня... буде така сама процедура тестування. Атестація проходитиме в обласних прокуратурах. Ми розподілили цих людей, які проходять службу в обласних прокуратурах, а там трохи більше як 3 тисячі. І вони в три дні приїдуть до Києва та здадуть відповідні тести, тести комп'ютерні, а потім по черзі приїжджатимуть відповідними групами, щоб не оголяти там прокуратури, і проходитимуть співбесіди. Але комісій уже буде трохи більше. Комісій буде вже не 6, а 18, по-моєму", - розповів заступник генерального прокурора.

Він вважає, що "до кінця травня місяця" обласні прокуратури будуть оновлені.

"А є ще місцеві. А там найбільша кількість прокурорів. Там ще 5 тисяч. Нам в принципі карт-бланш дано на 2 роки... Але ми впораємося раніше", - сказав Чумак.

Нагадаємо, що з 2 січня 2020 року в Україні почав роботу Офіс генпрокурора замість ГПУ. Цьому передувало ухвалення закону про реформу органів прокуратури, який передбачає переатестацію всіх прокурорів в Україні.

Спочатку атестацію провели в Києві. З 1339 прокурорів Генеральної прокуратури залишилося тільки 610 чоловік, яким запропонували посади в Офісі генпрокурора.

Обласні та окружні (місцеві) прокуратури пройдуть процес очищення протягом 2020 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram