ГоловнаПолітика

Зеленський підтвердив виділення 1,8 млрд гривень на шкільне обладнання в регіонах

800 млн виділено на технічне забезпечення, зокрема на шкільні лабораторії.

Президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні підтвердив, що уряд виділив 1,8 млрд гривень на устаткування для шкіл України.

Зокрема, 600 млн підуть на закупівлю шкільних автобусів, 400 млн - на ремонт шкільних їдалень і 800 млн - на технічне забезпечення шкіл, зокрема на навчальні лабораторії.

"Ми виділили 600 млн на шкільні автобуси саме для шкільної місцевості, виділили ще 400 млн на ремонт шкільних їдалень. Також ми дуже хочемо і працюємо над програмою поліпшення харчування в школах. Мені здається, що ці гроші - тільки початок. Ми виділили ще 800 млн на технічне забезпечення наших шкіл. Особливо це стосується лабораторій з математики, фізики та хімії. Загалом є ідея, щоб наступний 2020 рік був роком математики в Україні", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Кабмін виділив 1,1 млрд гривень на фінансування освітньої сфери. Зокрема, згадувалося про 600 млн грн на шкільні автобуси в селах; 400 млн грн - на ремонт для їдалень; 55,3 млн грн - на обладнання для спецшкіл і навчально-реабілітаційних центрів; а також 44,3 млн грн - на забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов у приміщеннях шкіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram