ГоловнаПолітика

ДБР підготувало депутатці Федині підозру за погрози Зеленському

Відео у Facebook обернулося гучною кримінальною справою.

ДБР підготувало депутатці Федині підозру за погрози Зеленському
Фото: Анна Стешенко

Державне бюро розслідувань підготувало проєкт підозри депутатці Софії Федині з опозиційної фракції "Європейська солідарність". Її звинувачують у погрозах убити президента Володимира Зеленського (ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу).

Про це йдеться на сайті ДБР.

26 жовтня Софія Федина разом з волонтером Марусею Звіробій (їй теж підготували підозру) записала відео, на якому вони обговорюють варіанти загибелі президента України Володимира Зеленського, який перед цим вирушив на Донбас.

"Ми з Марусею йшли і говорили, що товариш президент, таке враження, думає, що він безсмертний... Там випадково може вибухнути граната, там обстріли бувають випадково. Найкрасивіше, щоб це все сталося під час московських обстрілів, коли хтось знову в білій сорочці припреться на передову, - говорить на цьому відео Федина. - Мені б дуже хотілося, щоб під час його перебування там трохи «накрили»".

Після цього на Федину посипалися скарги до органів від депутатів, через що Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Федина входила до першої п'ятірки виборчого списку "Європейської солідарності" на дострокових виборах до Верховної Ради в липні 2019 року.

Нагадаємо, 2018 року силові органи затримали депутата Верховної Ради Надію Савченко за підозрою в підготовці теракту в центрі Києва.

За версією слідства, в урядовому кварталі повинні були обстріляти з гранатометів, мінометів і стрілецької зброї будівлі Верховної Ради, Адміністрації президента і житлові будинки. Одночасно з цим повинні були підірвати гранати всередині парламенту і з застосуванням стрілецької зброї та вибухових пристроїв убити державних діячів і народних депутатів, які будуть присутні на засіданні ВР.

Савченко зараз на волі, але під судом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram