ГоловнаПолітика

Представниця Кабміну в Раді може втратити посаду через відмову підтримати ринок землі

"Гончарук відправив смс одному з депутатів. І це озвучив Арахамія особисто самій Верещук".

Представниця Кабміну в Раді може втратити посаду через відмову підтримати ринок землі
Фото: facebook/Слуга Народу

Представниця Кабінету Міністрів у Верховній Раді Ірина Верещук може втратити цю посаду через відмову підтримати запуск ринку землі.

Про це LB.ua розповіло джерело зі "Слуги народу".

"[Прем'єр] Гончарук відправив смс одному з депутатів. І це озвучив [лідер фракції] Арахамія особисто самій Верещук просто в залі", - сказало джерело.

У кулуарах Верховної Ради вранці 13 листопада Верещук заявила, що "треба було б пояснити для початку людям. яким буде ринок землі, щоб потім люди на майданах не відстоювали своє право".

За її словами, одним зі спірних моментів є ліміт на концентрацію землі в розмірі 200 тис. га (0,5% від усієї площі сільгоспземель). Вона вважає, що це забагато.

"Вважаю, це моя суб'єктивна думка, що закон сирий, за нього не варто голосувати в першому читанні. Я утримаюся... Земля - це те, що нас має об'єднувати, а не роз'єднувати", - сказала депутатка.

Верховна Рада близько 12:40 почала розгляд 11 законопроєктів про відкриття ринку землі, хоча консультації голів фракцій щодо ринку землі зайшли в глухий кут, а фракції "Батьківщини" і ОПЗЖ блокують президію і трибуну парламенту.

Робочий законопроєкт, підтриманий урядом, зареєстровано під №2178-10.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram