ГоловнаПолітика

Новим заступником міністра енергетики та захисту навколишнього природного середовища призначено менеджера ЄБРР

Сергій Масличенко був одним з авторів програми ЄБРР з термомодернізації, а також програми фінансування альтернативної енергетики.

Новим заступником міністра енергетики та захисту навколишнього природного середовища призначено менеджера ЄБРР
Сергей Масличенко
Фото: ukrinform

Заступником міністра енергетики і захисту довкілля призначено колишнього директора департаменту енергоефективності та зміни клімату ЄБРР Сергія Масличенка. Про це повідомляє пресцентр Мінекоенерго.

"На засіданні 3 листопада уряд схвалив низку кадрових рішень. Зокрема, призначив Масличенка Сергія Олександровича заступником міністра енергетики та захисту навколишнього природного середовища", - сказано в повідомленні.

Крім того, уряд оголосив конкурси на посади державного секретаря Мінекоенерго і голови Державної екологічної інспекції.

Масличенко був одним з авторів програми ЄБРР з термомодернізації під назвою IQ Energy, а також програми фінансування альтернативної енергетики USELF (Ukraine Sustainable Energy Lending Facility). Він також є співзасновником Центру трансферу технологій і фінансів у галузі зміни клімату FINTECC (Finance and Technology Transfer Centre for Climate Change).

Сергій Масличенко в 1999-2002 роках працював консультантом з питань енергетики у Верховній Раді та Кабінеті Міністрів України. У 2003 році він заснував і очолив громадську організацію "Український центр економічного і правового аналізу". Масличенко консультував уряд Великобританії з питань енергетичної стратегії Росії і Казахстану.

З 2007 року він керував розвитком бізнесу ЄБРР у галузі енергоефективності та відновлюваної енергетики в Україні, Польщі, Вірменії та Азербайджані. У сферу його діяльності, зокрема, входила підготовка і фінансування проєктів з підвищення енергоефективності в промисловості та агропромисловому комплексі, фінансування підвищення енергоефективності громадських будівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram