ГоловнаПолітика

Український народ повинен знати, що Америка його підтримує, - Помпео

США підтримують зусилля президента України Володимира Зеленського з подолання корупції.

Український народ повинен знати, що Америка його підтримує, - Помпео
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати проводять єдину політику щодо України, запевнив держсекретар США Майк Помпео.

Про це він заявив, спілкуючись з журналістами під час свого перебування в штаті Канзас 24 жовтня, передає Голос Америки.

"Ми втілюємо важливу стратегію щодо України. Український народ повинен знати, що Америка його підтримує", - підкреслив Помпео.

За словами держсекретаря, адміністрація Дональда Трампа зробила в плані допомоги Україні набагато більше, ніж уряд, очолюваний президентом Бараком Обамою. Він також зазначив, що США підтримують зусилля президента України Володимира Зеленського з подолання корупції.

"Попередня адміністрація відмовлялася надавати народу України оборонні військові системи, залишаючи його незахищеним перед російськими силами, які захопили Крим і Донбас. Нинішня адміністрація це змінила. У них новий лідер - президент Зеленський, і ми дуже сподіваємося, що корупцію, яка давно шкодить українській економіці, йому вдасться викорінити, і що ми зможемо знайти шлях до деескалації конфлікту і до відновлення гордої України, якою вона може стати", - додав Помпео.

Коментуючи розслідування, що проводяться в Конгресі щодо імпічменту Трампа, Помпео розкритикував конгресменів за надмірну таємність, зазначивши, що Держдепартамент не отримав доступу до стенограм свідоцтв американських дипломатів, викликаних в цьому місяці для надання свідчень в Конгресі.

На початку жовтня держсекретар США Майк Помпео назвав розслідування Палати представників про можливість оголошення імпічменту президенту Дональду Трампу "дурною грою в кішки-мишки".

Помпео підтвердив, що був присутній на телефонній розмові Трампа із Зеленським.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram