ГоловнаПолітика

Історія з "Кварталом" і хором - дно, - Вакарчук

Лідер партії "Голос" розкритикував номер про підпал будинку Гонтаревої.

Історія з "Кварталом" і хором - дно, - Вакарчук
Фото: facebook/Владимир Струмковский

Лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук розкритикував номер студії "Квартал 95" про підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої.

"Історія з "Кварталом" і хором - дно. Крапка", - написав він у фейсбуці.

Як відомо, Гонтарева зараз проживає у Великобританії, оскільки після звільнення з НБУ вона отримала місце в Лондонській школі економіки. Наприкінці серпня 2019 року вона потрапила в Лондоні під машину і була госпіталізована.

На початку вересня 2019 року в центрі Києва згорів автомобіль невістки Гонтаревої. 12 вересня співробітники ДБР увірвалися в її квартиру в центрі столиці. Вночі 17 вересня Гонтаревій спалили будинок у селі Гореничі під Києвом.

У коментарі LB.ua Гонтарева розповіла, що підозрює в підпалі свого давнього недоброзичливця - олігарха Ігоря Коломойського.

Нагадаємо, 20 жовтня у випуску шоу "Вечірній квартал" був номер, присвячений пожежі в будинку колишньої голови НБУ Гонтаревої. Шоумен Євген Кошовий у супроводі національного академічного народного хору ім. Г. Верьовки виконав пісню зі словами "Горіла хата, палала. У Лондоні жінка плакала".

Міністр культури Володимир Бородянський у своєму фейсбуці вибачився перед Гонтаревою за участь у подібному номері хору, який фінансується переважно за рахунок держави.

Виступ також розкритикував міністр економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов. На його думку, такі жарти негативно впливають на інвестиційний клімат в Україні і будуть сприйматися як підтвердження зв'язків між олігархами і владою

Олігарх Ігор Коломойський, якого також згадували в пісні, заявив, що наразі не бачив номера, але, за його словами, йому "дуже сподобалася" фраза про те, що "хата згоріла від стиду", а ще більше - про те, що "Валерія думає на Валєрича". Журналісти запитали, чи не вважає Коломойський такий номер насмішкою? Бізнесмен відповів - ні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram