ГоловнаПолітика

Волкер у Конгресі: Трамп вважав Україну корумпованою країною з "жахливими людьми"

Президент Трамп посилався на Джуліані.

Волкер у Конгресі: Трамп вважав Україну корумпованою країною з "жахливими людьми"
Фото: Радио Свобода

Президент США Дональд Трамп не хотів зустрічатися з новим президентом України Володимиром Зеленським, вважаючи Україну корумпованою країною.

Про це під час свідчень у Конгресі заявив колишній спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер, повідомляє "Європейська правда".

Видання BuzzFeed News опублікувало ремарки Волкера для надання свідчень в конгресі в рамках процедури імпічменту Трампа. Засідання було закритим і повна стенограма не публікувалася.

Волкер сказав комітету Конгресу, що він зустрівся з Трампом у травні і запропонував президенту США запросити Зеленського в Білий дім, стверджуючи, що той може допомогти подолати корупцію в Україні. Але, за словами Волкера, Трамп на той час був "дуже скептично" налаштований до Зеленського.

"Він сказав, що Україна - корумпована країна, повна "жахливих людей". Він сказав, що "вони намагалися скинути мене". Під час цієї розмови він посилався на розмови з мером Джуліані", - сказав Волкер.

"Мені було зрозуміло, що, незважаючи на позитивні новини і рекомендації, які оприлюднила ця офіційна делегація про нового президента, президент Трамп глибоко укорінився негативним поглядом на Україну, який мав коріння в минулому. Він, очевидно, отримував іншу інформацію з інших джерел, включаючи мера Джуліані, яка була більш негативною, що змусило його зберегти цей негативний погляд", - додав він.

Нагадаємо, Волкер подав у відставку через день після оприлюднення скарги інформатора, в якій описувалося, що він намагався "стримати шкоду", заподіяну адвокатом Трампа Руді Джуліані під час спроб тиснути на Україну з метою розслідування проти колишнього віцепрезидента Джо Байдена і його сина Хантера.

Раніше повідомлялося, що у США оприлюднили листування Волкера. Воно свідчить, що не тільки Трамп, а й американські дипломати тиснули на Володимира Зеленського з метою розслідування щодо сім'ї Байдена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram