ГоловнаПолітика

Україні потрібна геополітична та інвестиційна підтримка, - Зеленський

"Найголовніше, що всі говорять про Україну, її пам'ятають та підтримують".

Україні потрібна геополітична та інвестиційна підтримка, - Зеленський
Фото: скрин видео

Президент Володимир Зеленський прокоментував результати перших двосторонніх зустрічей з лідерами країн в рамках 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН.

"Найголовніше, що всі говорять про Україну. Всім цікава нова влада, її підтримують. Всі наголошують, що у нас енергійні хлопці, вітають, зокрема, з парламентською перемогою", - цитує слова глави української держави його пресслужба.

За словами Зеленського, привертають увагу світової спільноти і швидкі реформи, які проводить нова влада, і успіхи в поверненні моряків та інших громадян, які перебувають у Росії.

Також Володимир Зеленський наголосив, що українська сторона проводить переговори із санкційної політики щодо Росії.

Крім того, глава держави зазначив, що всі очікують його зустріч з президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом.

"Найголовніше, щоб ми всі розуміли, що США підтримують Україну. Не просто допомагають - тому що ми зараз інша країна, ми повинні бути сильними - тому важлива підтримка на геополітичному рівні та інвестиційна підтримка", - зазначив Володимир Зеленський.

Він висловив сподівання, що за найближчі рік-два будуть гучні візити американських і європейських лідерів в Україну.

"Я очікую, що у нас будуть дуже круті відносини з США. Я очікую, що ми запросимо Дональда Трампа відвідати Україну. Я хотів би, щоб лідери країн приїжджали і бачили, наскільки хороша Україна. Треба вірити не словам, а очам", - додав він.

Глава держави зазначив, що іноземні інвестори підтримують проведення в Україні великої приватизації, реформи правоохоронних органів та земельної реформи.

"Тому я всіх запрошую. І всі, до речі, хочуть, всі чекають від нас запрошення. Щойно я кажу "а ви не хочете приїхати до нас, в Україну?" всі відповідають - "із задоволенням", - резюмував президент.

Нагадаємо, раніше на полях 74-ї сесії Генасамблеї ООН президент України зустрівся з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Під час зустрічі з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте Зеленський порушив питання нацгвардійця Віталія Марківа.

Також Зеленський провів зустріч з президентом Казахстану Касимом-Жомартом Токаєвим і запросив його відвідати Україну.

25 вересня Зеленський і Трамп зустрінуться у Нью-Йорку в рамках робочої поїздки Зеленського на Генасамблею ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram