ГоловнаПолітика

ДБР відкрило справу проти митників, які пропустили ексдружину Князєва з незадекларованими €650 тис.

Офіційно інформація про затримання Князєвої на кордоні не підтверджена.

ДБР відкрило справу проти митників, які пропустили ексдружину Князєва з незадекларованими €650 тис.
Фото: РБК

Державне бюро розслідувань розпочало справу проти митників, які пропустили колишню дружину голови Національної поліції Сергія Князєва Вікторію Князєву з незадекларованими 650 тис. євро через кордон з Польщею.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Справу відкрито за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу.

"За інформацією, поширеною в ЗМІ: правоохоронці Республіки Польща затримали трьох громадян України та громадянина Хорватії на митному кордоні "Hrebenne - Рава-Руська" - у них вилучили незадекларовану готівку на суму 650 тисяч євро. До цього згадані особи безперешкодно пройшли митний огляд на українському пункті пропуску. Серед затриманих - колишня дружина одного з керівників Національної поліції України", - йдеться в повідомленні.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Генеральна прокуратура.

Митникам загрожує від 2 до 5 років в'язниці з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до 3 років з можливим штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів.

Напередодні в соціальних мережах з'явилися повідомлення про те, що колишня дружина голови Національної поліції України Сергія Князєва Вікторія і ще троє осіб були затримані в пункті пропуску на польському кордоні з великою сумою незадекларованої валюти. Офіційно інформація не підтверджена.

Водночас, польська податкова адміністрація спростувала факт затримання.

У Держприкордонслужбі LB.ua повідомили, що не отримували жодної інформації від польської сторони щодо цього, зокрема про обставини і громадян, які могли перебувати в тому автомобілі.

Князєв назвав повідомлення про затримання його ексдружини на польській митниці "дезінформацією". Глава Нацполіції зазначив, що він і його колишня дружина "стали об'єктами інформаційної атаки".

Сьогодні Князєв подав у відставку з посади голови Національної поліції. Причину такого рішення він не назвав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram