ГоловнаПолітика

Верховний Суд наказав ЦВК заново розглянути документи ексрегіонала Клюєва (оновлено)

Андрію Клюєву дали другий шанс на участь у виборчому процесі.

Верховний Суд наказав ЦВК заново розглянути документи ексрегіонала Клюєва (оновлено)
Фото: http://dt.ua

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду дозволив колишньому депутату від Партії регіонів і колишньому голові Адміністрації президента Януковича Андрію Клюєву взяти участь у дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня. Про це повідомив адвокат Клюєва Юрій Сухов на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Комусь сподобається, а комусь - ні, але адвокатське об'єднання "Сухов, Кочан енд барістерс" відстояло в Касаційному адміністративному суді при Верховному Суді гарантоване Конституцією та законами України громадянину України Клюєву Андрію Петровичу право на участь у виборчому процесі", - написав адвокат.

"Суд не погодився з ЦВК України і скасував, на мою думку, сепаратистське і кон'юнктурне рішення про відмову в реєстрації Клюєва А.П., який постійно проживає на території України в Донецьку, кандидатом у народні депутати України від Ліберальної партії України в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах 21 липня 2019", - написав адвокат.

23 червня Центральна виборча комісія відмовилася реєструвати Клюєва кандидатом у нардепи на позачергових парламентських виборах у зв'язку з тим, що він не проживав на території України протягом останніх 5 років, з 2014 року. Представник Ліберальної партії наполягав, що останні п'ять років Клюєв мешкав у Донецьку, який залишається українською територією.

Оновлення. Відмову зареєструвати Клюєва Ліберальна партія спочатку оскаржила в Шостому апеляційному адмінсуді, який став на її бік.

ЦВК оскаржила це рішення у Верховному Суді, який частково скасував рішення Шостого апеляційного адмінсуду.

"...Апеляційну скаргу ЦВК задовольнити частково. Рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 26 червня в частині зобов'язання ЦВК зареєструвати кандидатом у народні депутати Клюєва Андрія Петровича, висунутого Ліберальною партією України в одномандатному виборчому окрузі №46 на позачергових виборах народних депутатів України від 21 липня 2019 року, скасувати і прийняти в цій частині нове рішення. Зобов'язати ЦВК повторно розглянути надані Ліберальною партією України документи про реєстрацію кандидатом у народні депутата Клюєва... з урахуванням висновків, наведених судом у цьому рішенні", - йдеться в рішенні Касаційного адміністративного суду в складі Верховного Суду, повідомили LB.ua в суді.

Нагадаємо, наприкінці травня Київський апеляційний суд скасував рішення Печерського районного суду Києва, яке дозволяло Генеральній прокуратурі спеціальне (заочне) розслідування проти Клюєва. У квітні його зняли з міжнародного розшуку Інтерполу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram