ГоловнаПолітика

Комітет ВР у закордонних справах рекомендує призупинити роботу української делегації в ПАРЄ

Пропозицію голови української делегації ПАРЄ Володимира Ар'єва було підтримано одноголосно.     

Комітет ВР у закордонних справах рекомендує призупинити роботу української делегації в ПАРЄ
Фото: facebook.com/PrismUA

Комітет Верховної Ради у закордонних справах рекомендує парламенту призупинити роботу української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Це рішення було ухвалено на засіданні комітету.

"Призупинити роботу української делегації Верховної Ради України в ПАРЄ до висновків "Венеційської комісії" та рекомендувати не починати знову роботи до виконання найважливіших і найпринциповіших моментів, які містилися в усіх резолюціях, що були ухвалені ПАРЄ за останні 5 років", - наголосив голова української делегації в ПАРЄ, депутат ВР Володимир Ар'єв.

Його пропозиція була прийнята одноголосно. Він також зазначив, що стрижневими моментами є звільнення моряків, українських політв'язнів у Росії та забезпечення прав кримських татар.

Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вважає, що українська делегація має залишитися повноцінними членами в ПАРЄ. "Цілковито були проігноровані наші інтереси. Ми маємо повне моральне і політичне право приймати рішення, які не враховують інтереси Ради Європи. При цьому я хочу наголосити, що моя особиста думка полягає в тому, що ми маємо залишитися повноцінними членами", - сказав він.

Нагадаємо вночі 25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію, яка повертає Російській Федерації право голосу на засіданнях. Рішення підтримали 118 делегатів, 62 проголосували проти, 10 - утрималися.

МЗС після цього відкликало посла при Раді Європи, а міністр Павло Клімкін порадив Верховній Раді відкликати запрошення спостерігачам на вибори від ПАРЄ.

Крім того, сім країн, які обурені ситуацією з поверненням делегатів Росії до ПАРЄ, підготують спеціальну резолюцію. Найближчим часом Польща, Литва, Латвія, Естонія, Україна, Словаччина та Грузія обговорять спільні кроки у цій справі.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram