ГоловнаПолітика

Шевчук заявив про "антиконституційний переворот" у КСУ

Екс-глава КС звинуватив у причетності до ситуації президента Петра Порошенка.

Шевчук заявив про "антиконституційний переворот" у КСУ
Станислав Шевчук
Фото: Укринформ

Звільнений 14 травня голова Конституційного суду Станіслав Шевчук повідомив, що в стінах суду відбувся "антиконституційний переворот" і "захоплення державної влади".

Про це Шевчук написав у своєму фейсбуці.

"Сьогодні відбувся антиконституційний переворот в Конституційному Суді України та захоплення державної влади з боку осіб, які займали посади суддів Конституційного суду України", - заявив він.

За словами Шевчука, судді головного конституційного органу держави, які присягали народу України, "самі скоїли тяжкий кримінальний злочин, пов'язаний з поваленням конституційного ладу. Переворот стався в поспіху, з грубими і кричущими порушеннями Конституції України, Закону України "Про Конституційний Суд", Регламенту Конституційного суду України", - додав Станіслав Шевчук.

Шевчук звинуватив в причетності до ситуації президента Петра Порошенка.

"За цим злочином стоїть головний вигодонабувач Порошенко, який докладає всіх зусиль для утримання влади шляхом збереження контролю над головними державними інститутами", - зазначив Шевчук.

Раніше 14 травня Конституційний суд звільнив главу КСУ Станіслава Шевчука, який на початку цього року потрапив відразу в кілька скандальних історій. Його вважають відповідальним за скасування статті про незаконне збагаченняи. Крім того, відразу кілька суддів звинуватили Шевчука в системних порушеннях законодавства і дисципліни, які призводять до інституціональної кризи КС.

За даними ЗМІ, новим головою Конституційного Суду стала Наталя Шаптала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram