ГоловнаПолітика

Юрист Коломойського приховано працює в штабі Зеленського, - Вihus.info

Андрій Богдан представляв команду кандидата в президенти на зустрічі з главою НАБУ.

У штабі кандидата в президенти України Володимира Зеленського приховують співпрацю з адвокатом олігарха Ігоря Коломойського. У бізнес-центрі "Парковий" під час першого туру виборів 31 березня журналісти зафіксували Андрія Богдана з бейджем телеканалу "1+1", йдеться в розслідуванні програми "Наші гроші".

Журналісти-розслідувачі заявляють, що юрист Андрій Богдан, який представляє інтереси олігарха Ігоря Коломойського, також був помічений в тіньовому штабі кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Зокрема вони помітили там автомобіль, записаний на близького соратника Коломойського Тимура Міндіча, хоча користується ним Зеленський. На цьому ж авто шоумен приїжджав здавати аналізи. До цього ж офісу приїжджав і позашляховик спікера компанії Зеленського Дмитра Разумкова. Крім того, регулярно з'являється там адвокат Андрій Богдан.

За даними розслідувачів, Андрій Богдан, який в 2014 році отримав посаду радника екс-глави Дніпропетровської ОДА Коломойського, системно літає до українського олігарха за кордон.

Журналісти-розслідувачі вважають, що Богдан "наглядає" за Зеленським від імені Коломойського.

"Наші гроші" з'ясували, що Богдан регулярно (практично щотижня) літав імовірно на зустрічі з Коломойським - до Женеви і Тель-Авіва. Журналісти відзначили, що в грудні 2018 року в Тель-Авів разом з Богданом літав і Зеленський з командою "95-го кварталу". Вони пробули в Ізраїлі чотири дні, а після їх повернення в Україну стартувала кампанія Зеленського як кандидата в президенти.

"Роль Богдана у вирішенні питань для Коломойського значна, зокрема, він довірений фахівець з вирішення кримінальних проваджень олігарха ... Зараз важливо, що ця людина сидить в штабі Зеленського, і справжні проблеми починаються тоді, коли запитати у штабу Зеленського, що там Богдан робить", - йдеться в сюжеті.

На питання журналістів про роль Богдана в штабі Зеленського заявили, що адвокат Коломойського є "другом, який забіг підтримати шоумена". Однак саме Андрій Богдан представляв команду кандидата в президенти на зустрічі з главою НАБУ Артемом Ситником.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram