ГоловнаПолітика

США мають намір надати Україні нові типи зброї

Рішення має пройти "політичне обговорення".

США мають намір надати Україні нові типи зброї
Кертис Скапаротти
Фото: EPA/UPG

Головнокомандувач Збройних сил США в Європі генерал армії США Кертіс Скапаротті не виключає надання Україні нових снайперських систем, боєприпасів і систем для ВМС.

Про це він заявив на слуханнях у Комітеті Сенату Конгресу США зі збройних сил, повідомляє Укрінформ.

"Є й інші типи зброї (крім Javelin - ред.), снайперські системи, боєприпаси і, враховуючи події в Керченській протоці, - можливо, буде розглядатися надання систем для Військово-морських сил", - заявив генерал Скапаротті.

Він додав, що рішення має пройти "політичне обговорення" перед ухваленням. Скапаротті зазначив, що, на його думку, українські військовослужбовці дуже добре пройшли тренування щодо використання протитанкових систем Javelin, які були надані минулого року.

"Вони відповідально підійшли до безпеки і застосування цієї зброї. Ми пильно стежимо. Вони добре впоралися", - наголосив він.

Скапаротті додав, що рекомендуватиме надання нових типів зброї Україні.

Нагадаємо, Держдеп США схвалив продаж Україні американських протитанкових ракетних комплексів Javelin на 47 млн доларів.

У квітні 2018 року Президент Петро Порошенко підтвердив постачання протитанкових ракетних комплексів Javelin з США до Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram