ГоловнаПолітика

Порошенко і Волкер відвідали американський ракетний есмінець в Одесі

"Проект Керченського моста використовували, щоб атакувати українські кораблі. Може завтра з'явитися і символ "Північного потоку-2" для атаки в Балтійському морі".

Порошенко і Волкер відвідали американський ракетний есмінець в Одесі
Порошенко и Волкер в Одессе
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч із спецпредставником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером на борту прибулого в порт Одеси американського ракетного есмінця "Дональд Кук" (USS Donald Cook (DDG 75).

Про це повідомляють на сайті президента.

Порошенко відзначив символічність зустрічі на борту саме "Дональда Кука", який є частим гостем у Чорному морі, в Одесі.

"Це легендарний корабель. І це важливий сигнал Кремлю на п'ятий рік окупації. Перше - що Крим є українським. Друге - що свобода судноплавства в регіоні буде забезпечена як гарантована конвенцією ООН з морського права, що українсько-американське партнерство єдине як ніколи. І ми ефективно співпрацюємо в усіх сферах, у тому числі й оборонній", - сказав президент.

Фото: president.gov.ua

"Дуже ціную те, що наші американські партнери збільшили військову присутність у Чорному морі у відповідь на наше прохання. Це важливий відповідь на акт агресії проти українських кораблів 25 листопада минулого року", - підкреслив Порошенко. Він також зазначив, що агресія Кремля зачіпає не тільки життєві інтереси України, а й питання безпеки ЄС і НАТО в Чорному морі.

"Підкреслюю, проект Керченського моста використовували, щоб атакувати українські кораблі. Може завтра з'явитися і символ «Північного потоку-2» для атаки в Балтійському морі, і в будь-який іншій позиції... Сьогодні інвестиції в безпеку України з боку США є яскравим підтвердженням інвестицій в безпеку всього регіону і всього світу», - додав президент.

Нагадаємо, есмінець "Дональд Кук", оснащений системою протиракетної оборони "Іджис", поряд з есмінцями ВМС США "Карні", "Росс" і "Портер", розміщений на постійних засадах у Європі на іспанській військовій базі в Рота, і зайшов в Одесу 25 лютого. На американському есмінці до 56 крилатих ракет "Томагавк" з дальністю дії 1,6 тис. км. Він пришвартувався біля пірсу поблизу Одеського морського вокзалу.

Корабель пробуде в Одесі до 27 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram