ГоловнаПолітика

Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ МП

"Ви храми будете забирати не у Москви, ви храми будете забирати у громади, яка стане на їх захист".

Порошенко застеріг представників радикальних організацій від захоплень храмів УПЦ МП
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко застерігає представників радикальних організацій від захоплень храмів української православної церкви Московського патріархату.

Про це глава держави заявив на зустрічі з професорсько-викладацьким складом та студентами вишів у вівторок у Тернополі.

"Я хочу застерегти окремих радикалів, які завтра підуть забирати храми (УПЦ МП - ред.), - цього не можна робити. Ви храми будете забирати не у Москви, ви храми будете забирати у громади, яка стане на їх захист. І працювати треба з громадою, переконати і пояснити, що після того, як створена канонічна Українська церква, навіщо вам бродити де-небудь, приходьте до нас", - цитує президента Інтерфакс-Україна.

Він звернув увагу, що така поведінка буде тільки на руку Російській Федерації, "тому що Кремль хоче, щоб у нас під час об'єднання почалася релігійна війна або, принаймні, пролилася кров".

Президент наголосив, що процес об'єднання церков тривалий, але незворотній. За словами Петра Порошенка, вже зараз велика кількість священиків і мирян відмовляються слухати накази Кремля і готові перейти у Православну церкву України.

Напередодні митрополит Київський і всієї України Епіфаній виключив силове захоплення храмів УПЦ. Новообраний предстоятель Православної церкви України також заявив, що нова церква готова прийняти у свій склад архієреїв і священиків Української православної церкви Московського патріархату.

Керівник департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури Андрій Юраш анонсував тисячі мирних переходів між юрисдикціями церков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram