ГоловнаПолітика

Активіста Мустафаєва помістили на експертизу в психіатричну клініку, - Денісова

Український омбудсмен написала Москальковій з проханням припинити знущання над кримськими татарами.

Активіста Мустафаєва помістили на експертизу в психіатричну клініку, - Денісова
Сервер Мустафаев
Фото: Крым.Реалии

Окупаційна влада Криму помістила в психіатричну лікарню фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" Сервера Мустафаєва для визначення його осудності. Про це сьогодні повідомила український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Російська влада продовжує ганебну практику утисків кримських татар в анексованому Криму. Нещодавно адвокат утримуваного в СІЗО Сімферополя у так званій "терористичній статті" Сервера Мустафаєва повідомив, що його підзахисного на місяць помістили в психіатричну лікарню для нібито визначення "осудності", - повідомила Денісова.

Денісова скерувала звернення до російського омбудсмена Тетяни Москалькової із вказуванням на те, що переведення Мустафаєва в психлікарню - це кричуще порушення його прав і приниження людської гідності, що може бути небезпечним для його як фізичного, так і психічного здоров'я.

"Я звернулася до Уповноваженого з прав людини в Російській Федерації Тетяни Москалькової з проханням вжити заходів для припинення порушення прав Сервера Мустафаєва", - додала омбудсмен.

Нагадаємо, координатор "Кримської солідарності" Сервер Мустафаєв і кримський татарин Едем Смаїлов були затримані в Криму навесні цього року. Їх звинувачують у причетності до " справи Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram