ГоловнаПолітика

Ющенко: розумні священики перейдуть в ПЦУ зараз, інші - пізніше

"Якщо вас церква не об'єднує, що вас може об'єднати? Сало?"

Ющенко: розумні священики перейдуть в ПЦУ зараз, інші - пізніше
Фото: пресс-служба президента

Третій президент України Віктор Ющенко вважає, що більшість священиків Української православної церкви Московського патріархату перейдуть в Православну церкву України, створену 15 грудня 2018 року.

Про це він повідомив "112 каналу" у вівторок.

"Я знаю, що в українську церкву абсолютна більшість московських попів перейде. Розумні - зараз, а інші, може, через п'ять років, через 40 років, через 100 років. Можливо, треба буде нову Реформацію робити. Але перейдуть. Як ти живеш на цій землі і у тебе немає духовної поваги до цієї землі? Як ти поясниш це своїм дітям? Це вибір для духовенства - служиш ти цій нації та державі або служиш іншій, яка освячує [ракетні комплекси] С-300?"- сказав Ющенко.

Колишній президент додав, що більшість українців, напевно, досі не розуміють значення події, яка сталася 15 грудня, і порадив поважати нову церкву.

"Я апелюю до високого здорового глузду. Українцям потрібно навчитися поважати національну церкву... Вибачте, якщо вас церква не об'єднує, що вас може об'єднати? Сало? Ковбаса?", - сказав Ющенко.

Нагадаємо, що Ющенко під час своєї каденції теж намагався домогтися автокефалії для України, але тоді створити незалежну церкву не вдалося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram