ГоловнаПолітика

На кордоні з Росією варто завершити проект "Європейський вал", - Сюмар

У "Народному фронті" хочуть завершити будівництво стіни.

На кордоні з Росією варто завершити проект "Європейський вал", - Сюмар
Виктория Сюмар
Фото: nfront.org.ua

Верховна Рада ухвалила за основу проект закону №6777 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо інженерно-технічного облаштування та утримання державного кордону, насамперед з державою-агресором Російською Федерацією.

Ухвалення законопроекту дасть можливість завершити демаркацію кордону і будівництво тих споруд, які передбачені проектом "Європейський вал", ініційованим урядом Арсенія Яценюка: огорож, прикордонних знаків, просік, комунікацій та інших об'єктів прикордонної інфраструктури.

"Замість того, щоб завершити процес з облаштування державного кордону, ви зробили політичний процес зі знищення одного з політиків - колишнього прем'єр-міністра й ініціатора облаштування кордону інженерно-технічними засобами Арсенія Яценюка. Ви дуже хороші фахівці і розумієте, що стіна реально будується", - заявила Вікторія Сюмар під час виступу в сесійній залі, звертаючись до депутатів.

Вона зазначила, що слід завершити будівництво тих споруд, які є "Європейським валом".

"Так, це певний вид робіт і споруд, які мають допомогти відстежувати порушення державного кордону України", - зазначила депутат.

Вона також зазначила, що головним і ключовим завданням української дипломатії є проведення демаркації кордону, і звернула увагу ще на один важливий, але спірний момент - вирішення питань із землею.

"Автори законопроекту до другого читання повинні дати відповідь на запитання, хто буде відшкодовувати людям ті землі, які фактично потраплять у державну власність, у власність прикордонників - ті 50 метрів, які сьогодні вже поділені, як паї. Це будуть робити органи місцевого самоврядування. У який спосіб, який порядок відшкодування людям тих земель, які в них будуть узяті?", - запитала Вікторія Сюмар.   

   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram