ГоловнаПолітика

ЄСПЛ зажадав від Росії надати інформацію про стан Павла Гриба

12 грудня політв'язню стало погано на засіданні суду.

Європейський суд з прав людини закликав Росію надати інформацію про стан здоров'я українського політв'язня Павла Гриба. Про це повідомляє адвокат Євгенія Закревська.

За її словами, раніше Україна подавала клопотання за правилом 39 Конвенції про вжиття термінових заходів із забезпечення необхідної медичної допомоги Павлу Грибу.

"Суд зажадав у РФ надати медичні документи щодо поточного стану здоров'я заявника, щодо лікування, яке було призначено йому лікарями під час утримання під вартою", - повідомила Закревська.

Адвокат нагадала, що 12 грудня Павлу Грибу в суді стало погано. Викликали "швидку". Лікарі заявили про необхідність обстежити ув'язненого. Суд переніс засідання на 21 грудня.

"Водночас жодного обстеження так і немає", - наголосила Закревська.

Водночас батько політв'язня Ігор Гриб оприлюднив висновок про стан здоров'я сина.

"Професор Притула В. П. надав висновок про стан здоров'я Павла на підставі результатів обстежень, проведених в консультативно-діагностичному центрі м. Ростов-на-Дону. Хвороба прогресує", - написав він у соцмережі.

Фото: фейсбук Ігоря Гриба

Нагадаємо, 20-річний українець Гриб був затриманий російськими силовикам на території Білорусі в серпні 2017 року. Російські правоохоронці звинувачують його в пособництві у підготовці теракту в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram