ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк надав фінгарантію для України на $750 млн

Порошенко подякував партнерам за підтримку.

Світовий банк надав фінгарантію для України на $750 млн
Фото: Business World Ghana

Рада директорів Світового банку на засіданні 18 грудня схвалила надання Україні фінансової гарантії на суму 750 млн доларів.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко.

"Вітаю рішення ради директорів Світового банку про надання Україні фінансової гарантії на суму 750 млн дол. Це не тільки важливий сигнал твердої підтримки нашої держави. Це також чітке визнання з боку авторитетного інституту нашого відчутного прогресу на шляху реформ, зокрема у фінансовому секторі", - написав президент у фейсбуці.

Президент наголосив, що такі рішення додають впевненості в тому, що Україна йде правильним шляхом, і подякував партнерам за підтримку.

За даними Мінфіну, гарантія діятиме 10 років і дозволить Україні отримати міжнародне фінансування на більш сприятливих умовах, ніж за самостійного залучення коштів з ринку. Востаннє Україна позичала гроші під 9% за п'ятирічними бондами і 9,75% за десятирічними бондами.

Гарантія на політику розвитку (PBG) - фінансовий інструмент Світового банку, який може бути використаний урядом країни для отримання бюджетної підтримки за результатами впровадження програм стратегічних та інституціональних реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram