ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова РПЦ заявив, що зміна назви УПЦ МП "загрожує кривавими конфліктами"

Патріарх Кирило вважає, що це спричинить "масштабні акції вилучення храмів".

Голова РПЦ заявив, що зміна назви УПЦ МП "загрожує кривавими конфліктами"
Патриарх Московский Кирилл (Гундяев)
Фото: ipresss

Патріарх Московський Кирило (Гундяєв) вважає, що зміна назви УПЦ МП загрожує "кривавими конфліктами" і спричинить "масштабні акції вилучення храмів".

Про це він заявив у коментарі "Интерфаксу".

"Після рішення українського парламенту з вимогами змінити назву "УПЦ МП" повинні відбутися репресії, звісно. І цілком очевидно, що є якийсь ультиматум: якщо Церква не змінює свою назву, то вона буде знята з реєстрації, але якщо Церква змінює свою назву, то починається сильний тиск, передусім на народ, на громадськість. Безсумнівно, почнуться силові акції з відбирання храмів", - заявив Кирило.

При цьому він заявив, що народ в Україні "сильний у вірі і вельми емоційний". Тому, за його словами, "все те, що може відбуватися навколо храмів, має ризик обернутися кривавими конфліктами". У зв'язку із цим голова РПЦ закликав "посилити молитви про збереження миру на братній українській землі".

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада зобов'язала УПЦ МП змінити назву. Законопроект №5309, підтриманий 240 голосами, говорить, що релігійна організація, керівний центр якої розташований на території держави-агресора, зобов'язана вказати це у своїй назві. УПЦ МП відмовилася змінювати назву і вирішила йти до Конституційного Суду.

Докладно читайте в матеріалі LB.ua "Зміна назви УПЦ МП: наслідки і ризики".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram