ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ купив дві снігоплавильні машини

"У найближчі дні ви побачите, як вони працюють".

Київ купив дві снігоплавильні машини

Комунальна корпорація "Київавтодор" придбала дві снігоплавильні машини.

Про це на брифінгу в середу розповів гендиректор корпорації Олександр Густелєв.

"Ми придбали два снігоплавильні мобільні комплекси. У найближчі дні ви побачите, як вони працюють", - повідомив він журналістів.

Снігоплавильні машини використовуватимуть у різних районах міста залежно від потреб. "Вони працюють на дизельному паливі. Пальники розігрівають сніг, і воду, що залишилася після плавлення снігу, спускатимуть у систему зливової каналізації", - пояснив Густелєв.

Він повідомив, що також міська влада вивчає можливість створення стаціонарних снігоплавильних комплексів.

"Також працюємо про стаціонарний снігоплавильний комплекс, який буде розташований на каналізаційних мережах. Це пасивне плавлення снігу, але найдешевше. На сьогодні наші сусіди, як-от Білорусь і Казахстан, дуже активно використовують цю технологію. Я думаю, ми теж будемо йти цим шляхом", - сказав Густелєв.

Нагадаємо, снігоплавильна машина працює за принципом плавлення снігу у водяній ванні, де горить дизельний пальник. Вода, отримана в результаті плавлення снігу, стікає з переповненої ванни в стік, а сміття і пісок зі снігу осідають у спеціальному піддоні, облаштованому системою очищення.

Машина монтується на шасі двовісного причепа.

Очікувана продуктивність - не менш ніж 60 тонн снігу на годину при температурі -1 градус і не менш ніж 50 тонн снігу на годину при температурі -10 градусів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram