ГоловнаСуспільствоВійна

За добу бойовики п'ять разів відкривали вогонь на Донбасі

Одного військовослужбовця поранено.

За добу бойовики п'ять разів відкривали вогонь на Донбасі
Фото: Макс Левін

За минулу добу російські окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, двічі застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

З мінометів калібру 120 і 82 мм бойовики обстріляли позиції Об'єднаних сил у районі населеного пункту Кримське на Луганському напрямку, а в районі селища Золоте-4 на Попаснянському напрямку - з мінометів калібру 82 мм.

Опорні пункти ЗСУ також були обстріляні з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі селищ Новотошківське, Станиця Луганська на Луганському напрямку і в районі Авдіївки на Донецькому напрямку.

У результаті один військовослужбовець отримав поранення.

"Для придушення вогневих провокацій противника підрозділи ЗСУ застосовували чергові вогневі засоби", - зазначають у штабі.

З початку поточної доби бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військових з гранатометів і великокаліберних кулеметів у районі Гнутового на Маріупольському напрямку.

Нагадаємо, в понеділок, 24 грудня, ситуація на Донбасі загострилася. Якщо 23 грудня штаб ООС не зафіксував жодного обстрілу, то наступного дня їх було вже 20.

Протягом дня 25 грудня бойовики тричі порушили режим припинення вогню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram