ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ: у Донецьку чотири житлові будинки постраждали від обстрілу

Окупанти намагаються внутрішні розборки подати як обстріли з боку ЗСУ.

ОБСЄ: у Донецьку чотири житлові будинки постраждали від обстрілу
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ 23 грудня зафіксувала свіжі пошкодження чотирьох цивільних будівель в мікрорайоні Трудівські на околиці Донецька, який перебуває під російською окупацією.

За оцінкою спостерігачів СММ, всі пошкодження двоповерхових багатоквартирних житлових будинків на вулицях Білорічинській, Косарева і Удачній утворилися в результаті влучання 23-мм або 30-мм боєприпасів. Чоловіки і жінки похилого віку, які проживають у цьому мікрорайоні, повідомили команді місії, що їхні будинки були пошкоджені ще ввечері 20 грудня цього року.

Українська сторона Спільного центру з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) заявила, що мова може йти про провокацію з боку бойовиків.

"Українська сторона СЦКК зазначає, що вже неодноразово окупанти намагаються власні внутрішні розборки зі стріляниною, що лякають мирних жителів і пошкоджують їхні будинки, подати як обстріли з боку підрозділів Об'єднаних сил. Адже ні відстань, ні профіль висот місцевості, ні технічні характеристики такого озброєння не дозволили б підрозділам Об'єднаних сил обстріляти пошкоджені житлові будинки мирних жителів Петровського району Донецька, про що зазначено в щоденному звіті СММ ОБСЄ від 24 грудня цього року", - йдеться в повідомленні СЦКК.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Фото: facebook.com/pressjfo.news

У штабі ООС зазначили, що вказаний факт свідчить про "цілеспрямовані дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо подальшого загострення конфлікту", а також про небажання дотримуватися режиму припинення вогню і невиконання Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram