ГоловнаСуспільствоЖиття

Для перевезення поліцейських собак виділили 29 автомобілів

Нову техніку також отримали криміналісти.

Для перевезення поліцейських собак виділили 29 автомобілів
Полицейские кинологи получили новые автомобили
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Національної поліції Сергій Князєв передали 29 нових автомобілів 15 кінологічним і 14 криміналістичним службам в областях.

Про це повідомляють на сайті МВС.

"Кожен із вас тепер матиме можливість реалізувати свою професійну компетентність. Професійна компетентність і чесність - це те, чого ми хочемо від кожного поліцейського", - сказав Аваков.

За його словами, на кінець 2018 року кінологічні, криміналістичні та вибухотехнічні підрозділи Нацполіції в областях повністю укомплектовані.

Фото: mvs.gov.ua

"Фактично на кінець року Національна поліція сформувала ці три підрозділи (кінологи, криміналісти, вибухотехніки) по всій країні. Тепер ми можемо думати про додаткові, більш дорогі, але також необхідні речі, але вже з наступного року", - додав голова МВС.

Князєв, своєю чергою, підкреслив важливу роль кінологів у превентивній роботі та під час розкриття злочинів.

"2018 рік ми закінчуємо тим, що в кожному головному управлінні на місцях є спеціально обладнаний автомобіль для вибухотехніків, спеціально обладнаний автомобіль для криміналістичної лабораторії, а в більшості областей - по два. Тому що є велике навантаження на цю службу. І тепер ми маємо автомобіль у кожному кінологічному центрі. Робота кінологів також дуже важлива. Шукати вибухівку, злочинця, затримувати правопорушника, рятувати, навіть витягувати зі снігових заметів - це все офіцер-кінолог з собакою", - сказав голова Нацполіції.

У МВС зазначають, що нові авто Renault Dokker отримали підрозділи кінологічних служб у Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Чернівецькій і Чернігівській областях.

Також автомобілі Renault Duster передали криміналістам у Волинській, Донецькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Херсонській і Чернівецькій областях. Також чотири Renault Master передали для криміналістичних служб у Луганській, Миколаївській і Черкаській областях і Головного слідчого управління Нацполіції.

"Автомобілі для криміналістів доукомплектовані криміналістичними валізами, камерами, фотоапаратами, ноутбуками, принтерами, планшетами, ліхтарями зі світлофільтрами і освітлювачами. Всю техніку придбано за кошти держбюджету", - йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, раніше МВС заборонило використовувати службових собак не за призначенням і рекомендувало одягати на них бронежилети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram