ГоловнаПолітика

Денісова повторно звернулася до ФСБ РФ за дозволом на візит до українських моряків

Російські спецслужби не відповідають на звернення уповноваженого з прав людини.

Денісова повторно звернулася до ФСБ РФ за дозволом на візит до українських моряків
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Уповноважений з прав людини Людмила Денісова повторно звернулася до директора Федеральної служби безпеки РФ Олександра Бортникова з проханням відвідати 24 українських військовополонених моряків, утримуваних в московських СІЗО. Про це написала сама Денісова на своїй сторінці у Фейсбуці.

"До мене постійно надходять звернення сімей наших 24 моряків, які були захоплені Російською Федерацією в районі Керченської протоки і зараз незаконно утримуються в московських СІЗО "Лефортово" і "Матросская тишина". Близькі та рідні наших хлопців дуже стурбовані їхнім фізичним, психологічним станом та умовами утримання. Я готова в будь-який час відвідати їх, але на це необхідний дозвіл від російської сторони", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у п'ятницю.

Денісова нагадала, що вже зверталася до глави ФСБ для того, щоб їй надали таку можливість, але наразі не отримала відповіді.

"Тому я повторно звернулася до директора ФСБ РФ Олександра Бортникова з проханням надати мені як уповноваженому Верховної Ради України з прав людини письмовий дозвіл для відвідування українських військовополонених моряків", - повідомила український омбудсмен.

"Також я скерувала звернення до уповноваженого в РФ з прав людини Тетяни Москалькової, щоб і вона допомогла в організації та здійсненні мого візиту до наших хлопців", - додала Денісова.

Нагадаємо, російські прикордонники 25 листопада 2018 року із застосуванням зброї захопили в районі Керченської протоки український рейдовий буксир "Яни Капу", а також малі броньовані артилерійські катери Військово-морських сил ЗСУ "Бердянськ" і "Нікополь". Після захоплення буксир і катери відконвоювали в Керч, два дні потому окупаційний суд Сімферополя заарештував українських моряків, і 30 листопада їх етапували до Москви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram